Duurzame Warmte: campagne helpt bewust en eenvoudig kiezen
Je huis op een duurzame manier verwarmen. Veel consumenten hebben er oren naar. Maar wat is er mogelijk? Wat past bij jou en je huis? Met de nieuwe campagne Duurzame Warmte wil de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) het voor de consument makkelijker maken om te kiezen voor vriendelijke vormen van energie.
Samen met de rijksoverheid en milieuorganisaties zoals Milieu Centraal en Greenpeace startte de NVDE deze maand een nieuwe campagne. ‘Duurzame Warmte’ moet de consument op weg helpen in de mogelijkheden en keuzes rondom het slim verwarmen van je woning. Slim vanwege milieuvriendelijke energievormen én vanwege de mogelijkheid om flink te besparen.
Schone energie, een bewuste keuze
Kies je voor duurzame warmte dan kies je voor besparen. Een lagere energierekening is op die manier heel haalbaar. Ook het milieu is beter af wanneer je als consument duurzame keuzes maakt. Bewust kiezen draagt bij aan de doelen van het Energieakkoord, onze transitie naar schone energie.
Energiekosten in de hand
Wist je dat van alle energie die we in huizen verbruiken voor zo’n 80 procent opgaat aan het verwarmen van onze woning en water? Amper een vijfde deel van de energiekosten op de energierekening gaat naar elektriciteit. Kiezen voor duurzame warmte beïnvloedt dus direct het grootste deel van je energierekening.
Bewust keuzes hebben dus grote impact. En kiezen voor duurzame warmte wordt steeds aantrekkelijker voor huiseigenaren. Want bezit je een woning dan bestaan er interessante subsidies, zoals de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). De subsidie komt tegemoet in de aanschaf van onder meer zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. De tegemoetkoming kan oplopen tot wel 20 procent van de totale aankoopkosten.
Energie besparen met duurzame warmte
Op 13 maart lanceerde Milieu Centraal een website speciaal voor de campagne: duurzamewarmte.nl. Hierop geeft de milieuorganisatie informatie over verschillende duurzame warmtetechnieken. Ook vind je hier alles over de kosten van technieken als zonneboilers en warmtepompen. Zo kom je er eenvoudig achter welke vorm van duurzame warmte het best past bij jou en je huis. Het energie besparen kan beginnen!