9,1
2144 Beoordelingen
Energievergelijker wordt beoordeeld met een 9,1 van 1 10 bij 2144 beoordelingen.
Hulp nodig? Bel dan: 020 726 7109

Nieuwe trend in Nederland: zonnepanelen huren

Zonnepanelen zijn in trek. Steeds meer kiezen we voor deze duurzame energie-opwekkers. Naast aanschaf kiest een groeiende groep consumenten ervoor om de panelen te huren. En dat is een nieuwe ontwikkeling die naar voren komt uit een onderzoek dat de NLE eerder dit jaar liet uitvoeren.

De Nederlandse Energie Maatschappij maakte deze week de uitkomsten van het onderzoek bekend, dat zij onlangs door PanelWizard liet uitvoeren. Hieruit blijkt dat zo’n 70 procent van de Nederlandse woningeigenaren de initiële investering voor aanschaf van zonnepanelen aan de hoge kant vindt. Huren kan de stap naar duurzame en betaalbare energie een stuk kleiner maken.

Zonne-energie en zonnepanelen

Volgens NLE-oprichter Harald Swinkels is er absoluut een behoefte in Nederland, maar we maken nog veel te weinig gebruik van de mogelijkheden van zonne-energie. “Veel gehoorde reden zijn de relatief hoge kosten om te beginnen met energie-opwekking. De aanschafprijs van een set zonnepanelen en de terugverdientijd van gemiddeld tien jaar zorgt bij een deel van de consumenten voor terughoudendheid.” 

Niet zo verrassend is dan ook dat veel ondervraagden in het onderzoek de optie voor verhuur van zonnepanelen als bijzonder gewenste dienst zien. De mogelijkheid om zonnepanelen te huren maakt de stap om te kiezen voor deze duurzame vorm een stuk kleiner, zo laten de ondervraagde consumenten weten.

Zonnepanelen huren; ja, graag!

NLE ontwikkelde naar aanleiding van de onderzoeksresultaten het product ‘Zon erbij’. Een pilot waarbij Nederlandse huishoudens de panelen kunnen huren. “De pilot wijst uit dat dit zomaar een nieuwe trend zou kunnen worden”, aldus Swinkels. “Ruim 10% van de verzonden e-mails met het ‘Zon erbij’-aanbod, leidde binnen één week al tot een serieuze offerte-aanvraag.” 

De Nederlandse Energie Maatschappij is verrast en vooral bijzonder blij met de resultaten van de eerste tests. De kans is groot dat de dienst beschikbaar komt voor alle Nederlandse huishoudens. “We zouden het geweldig vinden als dit tot een nieuwe, grote stap in de verduurzaming van Nederland kan leiden”, aldus Swinkels.

 

 

 

 

 

Bespaar
ca €650 per jaar